Skip to main content

Novičnik 16: Spol in znanost na ZRC SAZU

Datum objave: 22. december 2021

Spoštovane in spoštovani, 

izšla je 16. številka Novičnika Spol in znanost, ki informira o dejavnostih Inštituta za kulturne in spominske študije ZRC SAZU in ZRC SAZU na področju raziskovanja spolov in enakih možnosti v akademski sferi.

V decembrski izdaji si lahko preberete o odprtju položaja svetovalke za področje enakosti spolov na ZRC SAZU, ki ga bo z januarjem 2022 zasedla dr. Jovana Mihajlović Trbovc, o ustanovitvi Ekspertne skupine za usmerjanje reševanja problematike nadlegovanja in trpinčenja v akademskem okolju, o posvetu Kaj se zgodi po prijavi spolnega nadlegovanja, katerega namen je bil spregovoriti o tem, kaj se je v naši znanstveni skupnosti spremenilo leto po tem, ko so v javnost prišle prve prijave spolnega nadlegovanja v akademskem okolju ter ostale novice.

Ob novicah si lahko preberete tudi delček prispevka o mikrobiologinji Heleni Sočič (1923–2017), ki bo objavljen v zborniku z delovnim naslovom Naše pomembne znanstvenice. Zbornik, ki je v pripravi, bo zajemal prispevke o znanstvenicah, ki so pomembno prispevale k razvoju znanosti na področju nekdanje Jugoslavije. 

Tako kot v prejšnjih številkah objavljamo tudi informacije o štipendijah za raziskovalke in raziskovalce na začetku karierne poti. 

Vabljeni k branju! 

dr. Ana Hofman
dr. Jovana Mihajlović Trbovc
dr. Tanja Petrović