Novičnik 18: Spol in znanost na ZRC SAZU

Datum objave: 25. maj 2022

Spoštovane in spoštovani,

izšla je 18. številka Novičnika Spol in znanost na ZRC SAZU, ki informira o dejavnostih Inštituta za kulturne in spominske študije ZRC SAZU in ZRC SAZU na področju raziskovanja spolov in enakih možnosti v akademski sferi.

V majski izdaji med drugim obveščamo o rezultatih ankete o stanju na področju enakosti spolov na ZRC SAZU, ki je bila med septembrom in decembrom 2021 izvedena med zaposlenimi; napovedujemo delavnico o ukrepih za preprečevanje nasilja na podlagi spola, vključno s spolnim nadlegovanjem, ki bo 3. 6. ob 13h v dvorani Zemljepisnega muzeja in ostale novice.

Med drugim, si lahko preberete tudi delček prispevka o etnomuzikologinji Ankici Petrović, ki bo objavljen v zborniku z delovnim naslovom Naše pomembne znanstvenice. Zbornik, ki je v pripravi, bo zajemal prispevke o znanstvenicah, ki so pomembno prispevale k razvoju znanosti na področju nekdanje Jugoslavije. 

Tako kot v prejšnjih številkah objavljamo tudi informacije o štipendijah za raziskovalke in raziskovalce na začetku karierne poti.

Vabljeni k branju!

dr. Ana Hofman

dr. Jovana Mihajlović Trbovc

dr. Tanja Petrović