Osnovni podatki
17. maj 2013 ob 11:00
Sejna soba, 1. nadstropje, Novi trg 2

Organizator
Inštitut za kulturne in spominske študije
Opis

10 razlogov zakaj bi morala EU brcniti VB ven … Debata o članstvu v EU, demokraciji in o tem, kdo odloča o tem, kdo se lahko pridruži ali odide in kdaj …

V predavanju Finbar Lillis raziskuje resne in ne tako zelo resne probleme povezane z britanskim članstvom v EU in se pri tem sprašuje, kakšne so merebitne posledice groženj z odhodom … in dejanskim odhodom države članice. Je to pomembno? Velika Britanija, spet, grozi, da bo zapustila EU. Tokrat morda misli resno … ali pa morda ne. Bi morala EU čakati, da se VB odloči, ali jo preprosto brcniti ven?

Obstaja vsaj 10 razlogov zakaj bi VB morala zapustiti EU. Kateri so ti razlogi? Pridite in izvedeli boste. Lahko dotate tudi svoje. Hm… Ali pa bi morala EU prepričati VB, da ostane. Zakaj? Karkoli že mislite, zadnje čase VB ni prav zelo zabavna.  Zakaj jih torej ne bi brcnili ven in si prihranili precej časa, denarja in energije.

To je državljanska debata – posebna znanja o EU niso potrebna.

 

Predaval bo

Finbar Lillis

 

Finbar Lillis je zaposlen pri Creditworks, Ltd., v izobraževalnem sektorju v Veliki Britaniji in po svetu pa deluje že več kot 25 let. Vpet je v javne, private in prostovoljne dejavnosti povezane z izobraževanjem in razvojem zapostavljenih skupnosti v Angliji. Sodeluje pri britanskih in mednarodnih raziskovalnih projektih in se ukvarja z reformo izobraževanja v VB in po svetu.

 

Novičnik 9: Spol in znanost na ZRC SAZU

29. 6. 2020 – Inštitut za kulturne in spominske študije

Več >>