16

MAY

10:00

Okrogla miza »ZELENO JE DOBRO«: novi trendi in priložnosti pri načrtovanju, upravljanju in vzdrževanju mestnih zelenih površinBasic Info

May 16, 2019 at 10:00 to May 16, 2019 at 12:00
Dvorana Zemljepisnega muzeja GIAM ZRC SAZU v Ljubljani (Gosposka ulica 16)
Description

Vljudno vabljeni na nacionalno okroglo mizo »ZELENO JE DOBRO«: novi trendi in priložnosti pri načrtovanju, upravljanju in vzdrževanju mestnih zelenih površin, ki se bo odvila v četrtek, 16. maja 2019 ob 10.00, v  dvorani Zemljepisnega muzeja GIAM ZRC SAZU v Ljubljani (Gosposka ulica 16).

Namen okrogle mize je predstaviti  primere dobrih praks in nove trende pri načrtovanju, upravljanju in vzdrževanju zelenih površin (parkov, zelenic, skupnostnih vrtov, zelenih streh, zelenih sten, obrežij ipd.) ter se z vami pogovoriti, kje so priložnosti za uporabo zelenih površin kot socialnega prostora za oblikovanje in delovanje skupnosti  (dobro počutje ljudi) ter trajnostnega vira za zmanjševanje onesnaženosti zraka, ohranjanje ekološkega ravnovesja, spodbujanje biotske raznovrstnosti, zmanjševanje hrupa ter izboljšanje kvalitete življenja.

Novi pomeni zelenih površin pri načrtovanju prostora zahtevajo tudi nove pristope in reševanje novih izzivov. Katerih?

Več o programu in povabljenih gostih si lahko preberete v priloženem vabilu. 

ugb_vabilo_zeleno_je_dobro_16.maj2019_final_2.pdf

Nacionalna okrogla miza je organizirana v okviru mednarodnega evropskega projekta UGB_ mestne zelene površine, pri katerem smo sodelavci ZRC SAZU izdali priročnik »ZELENO JE DOBRO: načrtovanje urbanih zelenih površin z ljudmi, ne za ljudi«. Na okrogli mizi bo možno priročnik tudi dobiti.

Po zaključku okrogle mize (predvidoma ob 12.00) bo sledilo druženje s pogostitvijo. Zaradi lažje organizacije Vas vljudno prosimo, da svojo prisotnost potrdite na e-mail: petra.kolenc@zrc-sazu.si ali jasna.fakin@zrc-sazu.si do torka 14. maja 2019. .

Vljudno vas prosimo, da priloženo vabilo pošljete zainteresirani javnosti (občinskim uradnikom, komunalnim podjetjem, načrtovalcem prostora, načrtovalcem novih razvojnih projektov). Že vnaprej hvala za pomoč.   

V želji, da se srečamo, vas lepo pozdravljamo! 

Sodelavci ZRC SAZU, ki delamo na UGB projektu